φιλοξενία ιστοσελίδων

Τι είναι η φιλοξενία ιστοσελίδων;

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η φιλοξενία ιστοσελίδων είναι μια υπηρεσία ή ένα προϊόν που προσφέρει τόσο σε ιδιώτες όσο και σε επιχειρήσεις διαδικτυακό εικονικό χώρο για την αποθήκευση του ιστότοπού τους, του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, των εικόνων και άλλου περιεχομένου που θα πρέπει να είναι διαθέσιμο σε τρίτους.

Συνδέοντας ένα όνομα τομέα με το πακέτο φιλοξενίας ιστού, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι αυτό το περιεχόμενο εμφανίζεται στο Διαδίκτυο, επισκεπτόμενοι το αντίστοιχο όνομα τομέα.

Ο ρόλος της εταιρείας φιλοξενίας στο πακέτο φιλοξενίας ιστοσελίδων είναι να διασφαλίζει ότι το περιεχόμενο μπορεί να εμφανίζεται γρήγορα και κυρίως να αποθηκεύεται με ασφάλεια. Για να επιτευχθεί αυτό, οι διακομιστές της εταιρείας φιλοξενίας βρίσκονται σε ένα ασφαλές κέντρο δεδομένων, το οποίο είναι εξοπλισμένο με πλεονάζουσα ισχύ και διαθέτει πολλαπλές συνδέσεις οπτικών ινών που είναι συνδεδεμένες στο Διαδίκτυο.

Με αυτόν τον τρόπο, το περιεχόμενο (ιστοσελίδα) μπορεί πάντα να εμφανίζεται και ακόμη και σε περίπτωση διακοπής ρεύματος ή βλάβης μιας σύνδεσης οπτικών ινών, το περιεχόμενο μπορεί να εμφανίζεται στο όνομα τομέα.

Γιατί χρειάζεστε φιλοξενία ιστοσελίδων;

Μπορείτε να συγκρίνετε τη φιλοξενία ιστοσελίδων με έναν αριθμό σπιτιού και ένα σπίτι, όπου ο αριθμός σπιτιού είναι το όνομα τομέα και το σπίτι είναι η φιλοξενία ιστού. Ο αριθμός του σπιτιού είναι κολλημένος στο σπίτι και έτσι είναι σίγουρο ότι το σπίτι ανήκει στον συγκεκριμένο αριθμό σπιτιού.

Με τη φιλοξενία ιστοσελίδων και ένα όνομα τομέα συμβαίνει περίπου το ίδιο πράγμα. Το όνομα τομέα σε αυτήν την περίπτωση επικολλάται στο πακέτο φιλοξενίας ιστού ή συνδέεται με αυτό, μετά το οποίο το όνομα τομέα δείχνει στην πραγματικότητα πού βρίσκεται το σπίτι. Επομένως, είναι σημαντικό στην αρχή να συνδέσετε σωστά το όνομα τομέα σας χρησιμοποιώντας διακομιστές ονομάτων ή εγγραφές DNS με το πακέτο φιλοξενίας Ιστού σας.

Αφού γίνει σωστά ο σύνδεσμος, μπορείτε να περιηγηθείτε στο όνομα τομέα σας στο πρόγραμμα περιήγησής σας στο Διαδίκτυο και θα δείτε το περιεχόμενο (ιστοσελίδα) που έχετε τοποθετήσει στο πακέτο φιλοξενίας ιστοσελίδων σας. Το όνομα τομέα είναι πάντα το σημείο εκκίνησης στο Διαδίκτυο. Ο υπολογιστής, το τηλέφωνο, το tablet ή άλλη συσκευή σας γνωρίζει σε ποιον διακομιστή να μεταβεί για να προβάλει το περιεχόμενο που ανήκει στο όνομα τομέα.

Εάν το όνομα τομέα δεν είναι σωστά συνδεδεμένο ή δεν συνδέεται καθόλου με ένα πακέτο φιλοξενίας ιστού ή άλλη υπηρεσία, τότε το όνομα τομέα δεν θα εμφανίζει καμία σελίδα ή περιεχόμενο όταν το επισκέπτεστε. Το μήνυμα σφάλματος που θα βλέπετε συχνά στο πρόγραμμα περιήγησής σας είναι: “DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN”.

Μπορώ επίσης να στείλω e-mail με web hosting;

Συμβαίνει συχνά ότι εάν έχετε ένα πακέτο φιλοξενίας Ιστού με έναν πάροχο, όπου έχετε επίσης σωστά συνδεδεμένο το όνομα τομέα, μπορείτε να στείλετε e-mail χρησιμοποιώντας το δικό σας όνομα τομέα. Αυτό δεν υπάρχει παντού, αλλά στις μέρες μας περιλαμβάνεται σχεδόν σε κάθε συσκευασία ως ένα βαθμό.

Σε περίπτωση που ο πάροχος φιλοξενίας Ιστού σας υποστηρίζει το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο πακέτο φιλοξενίας Ιστού, τότε μπορείτε να δημιουργήσετε τη δική σας διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου @domainname.com και οι παραλήπτες του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας θα δουν ότι στέλνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον δικό σας τομέα όνομα.

Για παράδειγμα, για επαγγελματικούς σκοπούς, αυτό δίνει μια εμπιστευτική και καλή αίσθηση και συνιστάται οπωσδήποτε η χρήση e-mail από το δικό σας όνομα τομέα.

WordPress web hosting

Το WordPress είναι ένα εξαιρετικά φιλικό προς το χρήστη CMS. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι χρειάζεται επίσης εξαιρετικά απλή φιλοξενία ιστού.

Στην πράξη μπορεί να γίνει, αλλά αν θέλετε πραγματικά καλή απόδοση, σταθερότητα και υψηλό χρόνο λειτουργίας, σας συνιστώ πραγματικά να αναζητήσετε καλή φιλοξενία ιστού WordPress.

Επίσης, η καλή φιλοξενία ιστοσελίδων WordPress καθορίζει την επιτυχία σας στο διαδίκτυο. Εάν ο ιστότοπός σας είναι γρήγορος, σταθερός και έχει καλές κρυφές μνήμες, θα κατατάσσεται υψηλότερα στα αποτελέσματα SEO και μηχανών αναζήτησής σας από ό,τι αν δεν είναι. Ανάλογα με τον σκοπό του ιστότοπού σας, συνιστώ πάντα να επιλέγετε έναν καλό πάροχο φιλοξενίας ιστοσελίδων WordPress!

Γιατί να επιλέξετε τη φιλοξενία ιστοσελίδων WordPress;

Με τη φιλοξενία ιστού WordPress, συχνά ο υποκείμενος διακομιστής και η διαμόρφωση λογισμικού σε αυτόν προσαρμόζονται πλήρως στις βέλτιστες ρυθμίσεις για το WordPress.

Για παράδειγμα, ο διακομιστής φιλοξενίας ιστού WordPress έχει συχνά:

  • Η πιο κατάλληλη και τρέχουσα έκδοση PHP
  • Προηγμένες κρυφές μνήμες όπως Redis Cache, Varnish Cache και Memcached
  • Οι ιδανικές ρυθμίσεις PHP, όπως memory_limit, upload_limit και άλλες ρυθμίσεις
  • Το πιο βελτιστοποιημένο λογισμικό διακομιστή ιστού, όπως το NGINX ή το Litespeed.
  • Ένα εκτεταμένο αλλά φιλικό προς το χρήστη πρόγραμμα εγκατάστασης με ένα κλικ
  • Προηγμένα αντίγραφα ασφαλείας με υψηλή διατήρηση!
  • Ένας ολοκληρωμένος πίνακας διαχείρισης όπου μπορείτε εύκολα να διαμορφώσετε πολλά για τον ιστότοπό σας.

Ενημερωθείτε από την MyIP.gr ότι αφορά το web hosting.

Δείτε περισσότερα για web hosting:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.