Συντήρηση και επισκευή λέβητα πριν έρθει ο χειμώνας

Συντήρηση και επισκευή λέβητα πριν έρθει ο χειμώνας

ΟΙΚΙΑ

Το καλοκαίρι έφυγε, αφήνοντας τις επισκευές του σπιτιού σας να περιμένουν. Τώρα ο χειμώνας είναι στη γωνία και σκέφτεστε ότι ίσως θα πρέπει να κάνετε κάποιες επισκευές ενώ ο ήλιος ακόμα λάμπει. Μην πελαγώνετε, απλά επικοινωνήστε με τον Υδραυλικό Αθήνα και θα έρθει κοντά σας να συντηρήσει και να επισκευάσει το λέβητα σας. Αυτό θα μπορούσε να αποτρέψει τυχόν προβλήματα δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα, τα οποία σκοτώνουν πάνω από 15000 άτομα κάθε χρόνο.

Τι πρέπει να ελέγξεις

Αν δεν αγαπάς τόσο τις κρύες νύχτες του χειμώνα τότε καλό θα ήταν να σκεφτείς τώρα τη συντήρηση του λέβητα σου για να μην βρεθείς προ εκπλήξεως. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να ελέγξετε πριν χρησιμοποιήσετε  τον λέβητα σας την πρώτη φορά το χειμώνα.

  • Πρώτα, έλεγξε τον θερμοστάτη. Πολλοί άνθρωποι δεν σκέφτονται να αλλάξουν τις μπαταρίες και να τον θέσουν στο χειμερινό πρόγραμμα. Επίσης, ρυθμίστε τη θερμοκρασίας που θα ενεργοποιείτε/απενεργοποιείτε ο λέβητας.
  • Στη συνέχεια ελέγξτε εξωτερικά αν υπάρχουν σημεία διαρροής νερού ή εμφάνιση υγρασίας και μούχλας.
  • Τέλος,  ενεργοποιήστε το λέβητα σας. Ανεβάστε τη θερμοκρασία στο θερμοστάτη σας και αφήστε τον  να λειτουργήσει μερικές ώρες. Εάν υπάρχει μια ελαφριά μυρωδιά καψίματος είναι κάτι το φυσιολογικό. Αν μυρίσετε αέριο ή κάτι άλλο, κάλεσε τον επισκευαστή θέρμανσης αμέσως.

Φυσικά, μερικοί από εμάς έχουν λέβητες, ή συστήματα θέρμανσης ζεστού νερού. Πολλοί δεν συνειδητοποιούν ότι και αυτά χρειάζονται συντήρηση. Τα συστήματα θέρμανσης είναι θορυβώδη αλλά σίγουρα είναι σωτήρια όταν πρόκειται για τη θέρμανση των σπιτιών μας στο κρύο καιρό του χειμώνα.

Τα θερμαντικά σώματα ή οι επαγωγείς πρέπει να αποστραγγίζονται πλήρως από όλα τα ψυκτικά υγρά το φθινόπωρο ή στο τέλος του καλοκαιριού. Ταυτόχρονα, είναι καλή ιδέα να λιπαίνετε τις αντλίες  και οι μετρητές πίεσης να ελέγχονται περιοδικά. Αυτά βρίσκονται στο μπροστινό τμήμα ή στο πλάι του λέβητα. Οι πιέσεις του νερού ποικίλλουν ανάλογα με τη θερμοκρασία και θα πρέπει να γίνει από έναν επαγγελματία.

Η συντήρηση του λέβητα αερίου ή του συστήματος θέρμανσης ζεστού νερού είναι απαραίτητη για την ασφάλειά και την άνεσή σας. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να καλέσετε κάποιον να έρθει και να ελέγξεις τον λέβητα σας.

Δείτε περισσότερα για τους υδραυλικούς :

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.